Torta „Broasca Țestoasă”

Pentru turtițe avem nevoie de: zahăr(250g), praf de cacao, făină(250g), 6 ouă, sodă alimentară și oțet de masă.

tort1

Batem ouăle, adăugăm zahăul, soda de masă stinsă în oțet, și făina treptat până la opținerea unei mase omogene ca în imaginile de mai jos.

tort2tort3tort4tort5tort6tort7

Muiem lingurița în apă pentru a lua mai ușor.

tort8tort10

Le prăjim pe ambele părți.

tort11

Acestea sunt gata cât arată ca în imaginea de mai jos.

tort12

Pentru cremă avem nevoie de: 0,5 smântână, un pahar de zahăr, două linguri de cacaoă și 100gr de unt.

crema1

Punem untul la topit.

crema2

Batem smântâna cu zahărul. Adăugăm cacaua și untul, și mai batem un minut până la fierbere. După, așteptăm să se răcească și turnăm cu lingura  peste tortă.

crema3crema4creama5crema6crema7

Înmuiem fiecare turtiță în cremă și le așezăm în formă circulară, până la obținerea unei forme.

crema10crema11

Pentru prepararea cremei de ciocolată avem nevoie de: 3 linguri de lapte, trei de cacaoă, trei de zahăr, și o lingură de unt.

cioco1

Adăugăm într-un vas ingredientele consecutiv, punem la foc și amestecăm în continuu.

cioco3cioco4

cioco6cioco7

Așteptăm să se răcească ciocolata și decorăm tortul.

crema12Acesta poate fi ornată cu cocos.

crema13

Poftă Bună!!!

Lasă un comentariu

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑