Pentru turtițe avem nevoie de: zahăr(250g), praf de cacao, făină(250g), 6 ouă, sodă alimentară și oțet de masă.
Batem ouăle, adăugăm zahăul, soda de masă stinsă în oțet, și făina treptat până la opținerea unei mase omogene ca în imaginile de mai jos.
Muiem lingurița în apă pentru a lua mai ușor.
Le prăjim pe ambele părți.
Acestea sunt gata cât arată ca în imaginea de mai jos.
Pentru cremă avem nevoie de: 0,5 smântână, un pahar de zahăr, două linguri de cacaoă și 100gr de unt.
Punem untul la topit.
Batem smântâna cu zahărul. Adăugăm cacaua și untul, și mai batem un minut până la fierbere. După, așteptăm să se răcească și turnăm cu lingura peste tortă.
Înmuiem fiecare turtiță în cremă și le așezăm în formă circulară, până la obținerea unei forme.
Pentru prepararea cremei de ciocolată avem nevoie de: 3 linguri de lapte, trei de cacaoă, trei de zahăr, și o lingură de unt.
Adăugăm într-un vas ingredientele consecutiv, punem la foc și amestecăm în continuu.
Așteptăm să se răcească ciocolata și decorăm tortul.
Acesta poate fi ornată cu cocos.
Poftă Bună!!!
Lasă un comentariu